söndag 22 november 2009

Saffrans- och apelsinbiscotti



Nästa helg är det 1a Advent och om dessa inte tar slut innan så tänker jag bjuda på dem med lite romspetsad glögg som är min nya favorit i glöggsortimentet. Inte alls svåra att göra, i synnerhet om man har en fin degknådare som jag! Annars får man knåda degen för hand. Men det är det värt för de är grymt goda!

Till 40-50 biscotti

200 g mandel
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran
rivet skal av 2 apelsiner
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker, saffran och apelsinskal till en porös smet. Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du fortsätter att vispa. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Rör tills allt är blandat men inte längre. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till två längder som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 175-200 grader i ca 30 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 120 grader. Låt längderna svalna lite och skär dem sen i sneda bitar, ca 1,5 cm breda. Skär försiktigt för de faller lätt isär. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och torka i ugnen i ca 45 min eller tills de är torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...