måndag 30 november 2009

Spaghetti med massa frikadeller



Så här några veckor före jul kan det kanske passa med en julinspirerad liten rätt. Och vad är mer juligt än Lady och Lufsens spaghetti med frikadeller? Dessa smaskiga polpette är egentligen inget annat än stora köttbullar eller pannbiffar. Jag steker dem först lite på ytan och låter dem sen koka i tomatsås en god stund. Ju längre de får koka desto mustigare blir de! De är goda att äta som de är med lite sallad och bröd, men blir en riktig förförarhit om de serveras med spaghetti och en bastinlindad flaska med rödvin. Glöm inte att buffa över den sista köttbullen med näsan till din älskade!

För 4 pers

1 dl ströbröd + ca 1 dl mjölk
400-500 g köttfärs
1 hackad scharlottenlök
1 stor hackad vitlöksklyfta
en näve hackad persilja
ca 10 hackade myntablad
en näve riven parmesan
rivet skal av 1 citron
1 ägg
salt, peppar
riven muskot

2 burkar hela eller krossade tomater
salt, peppar

Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda i övriga ingredienser. Rulla stora köttbullar eller klicka ut pannbiffar. Stek dem runt om och häll sen på två burkar tomater och låt koka under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...