fredag 4 februari 2011

Parmalindade tigerräkor



Om ni vill impa utan större ansträngning är det denna rätt ni ska göra till nästa coctailparty! Servera dem som på bilden, upplagda på coctailskedar, eller trä dem på små spett, kanske med en liten dippsås eller pesto vid sidan om. Eller hitta på något annat trevligt sätt att servera dem på. Det är bara fantasin som sätter gränserna för kreativiteten :)

Här är det superenkla receptet:

1 tigerräka per person
1 parmaskiva per person
1 vitlöksklyfta
1 kvist rosmarin
olivolja

Ta bort tarmen på räkan om det inte redan gjorts. Linda in varje räka i en skiva skinka. Värm lite olja i en panna och lägg i vitlöksklyftan delad på mitten samt rosmarinkvisten. Låt oljan ta smak av dofterna och lägg sedan i räkorna med skinkskarven nedåt. Stek någon minut på varje sida tills skinkar börjar få lite färg. Servera genast.

2 kommentarer:

  1. Åh jisses vad gott det där lät! Helt klart en förrätt i min stil! :-)

    SvaraRadera
  2. Ja och det fina är att det är så enkelt att man nästan skäms över att bjuda på dem :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...