tisdag 31 januari 2012

Grissini med sesam och anis

Hembakade grissini slår det mesta i snacksväg. Knapriga på utsidan och mjuksega i mitten, precis som när man köper dem nybakade inlindade i ett stort pappersark hos bagaren i Norditalien.

1/2 paket jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 rågade tsk salt
en nypa socker
1 dl sesamfrön
2 tsk anisfrön
ca 8 dl vetemjöl

Smula jästen och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker, sesamfrön och anisfrön. Blanda sedan i mjölet lite i taget, gärna i bakmaskin. Mängden mjöl är ungefärlig, känn efter när degen känns smidig, fortfarande aningen kladdig men ändå släpper degbunkens kanter. Knepet med vetedegar är att inte ha i för mycket mjöl.

Låt degen jäsa på varm plats i 50-60 minuter. Knåda sen ut luftbubblorna och dela den i mindre bitar, ca 15 st. Rulla ut varje bit till en långsmal korv, rulla den i lite mjöl och lägg på plåt. Grädda direkt i 200 grader i ca 12 minuter, eller tills grissinina har fått fin färg.

Detta är inlägg #6 i bloggutmaningen #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...