söndag 5 februari 2012

Lemoncurd

Lemoncurdens användningsområden äro oändliga. Gör den även om du inte vet vad du ska ha den till, den kommer gå åt fortare än du hinner slicka skålen.

125 ml pressad citron
100 g smör
120 g socker
1 helt ägg
3 äggulor
rivet skal av 1 citron

Värm den pressade citronen, smöret och hälften av sockret på svag värme tills smöret smält. Vispa äggen med resten av sockret och citronskalet. Häll sedan ner äggen i smörblandningen som ska vara varm men inte kokande. Sjud på svag värme och rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar tjockna. Den får absolut inte koka, då blir det äggröra av alltihop! Låt svalna.

Gott som fyllning i citronpaj, muffins, bullar eller som smaksättning i glass. Man kan också äta den rakt upp och ner med sked.

Detta är inlägg #10 i bloggutmaningen #blogg100.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...